dinsdag 12 november 2013

Rotterdam eert zijn helden - Bep van Klaveren Memorial 2013

'Ben je in Rotterdam geboren?' Zanger Marc Benz, prachtig rood fluweel om de schouders, laat er geen twijfel over bestaan. Rotterdamser wordt het vanavond niet, onder de rook van de Kuip. De 20e Bep van Klaveren Memorial is begonnen!  


Speld
De minuut stilte aan het begin van dit grootste amateurboksgala van Europa is indrukwekkend. Terwijl de schitterende tronie van de enige Olympische bokskampioen van Nederland ooit je vanaf twee grote schermen vorsend aankijkt kun je in de zaal van het Topsportcentrum Rotterdam een speld horen vallen. Mooi eerbetoon hoor.

Roy Korving
Ik ben hier op uitnodiging van Roy Korving, hier op de foto met oud-EK winnaar Marichelle de Jong. Een Nederlands bokstalent, gedreven op weg naar de top. Hij overweegt een crowdfunding campagne te starten op ons platform en vanavond is een goede gelegenheid om nader kennis te maken met zijn sport. Het wordt een leuke avond, onder andere dankzij Roy. Hij wint zijn partij, onderdeel van een interland tussen Nederland en Ierland. Net als zijn ploeggenoten waardoor het een klinkende overwinning wordt. 



Afwachtend maar betrokken
Een vol huis vanavond in het Topsportcentrum. Het is mijn eerste boksgala, waar naast bokspartijen ook een portie entertainment wordt voorgeschoteld. En het klopt helemaal met mijn verwachting. De knallende muziek bij opkomst, de verende touwen, de lange benen van de dames met de rondeborden, de vlinderdas van de scheids, het zuchten en steunen van de incasserende boksers. De Bep van Klaveren Memorial ís boksen. En het publiek? Dat reageert op zijn Rotterdams. Afwachtend maar wel betrokken. Hoe zeer de zanger tijdens de show ook zijn best doet, de zaal gaat niet los. Dat bewaren ze voor de bokspartijen, met gerichte aanmoedigingen voor de Nederlanders en met respect voor de tegenstanders. Het publiek komt voor het boksen. En laten we eerlijk zijn, dat is bij sportevenementen nog wel eens anders.

Tevreden rijd ik naar huis. Complimenten aan de Nederlandse ploeg voor de resultaten en voor de organisatie voor een vlekkeloos gala. Als alle bezoekers nou eens betrokken zouden raken bij de sportieve missie van Roy. Dan komt het met die crowdfunding campagne van hem ook wel goed.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten